Tuesday, March 20, 2018
Follow us on Twitter Follow us on Linked In Follow us on Facebook ZEN ME Rules/Κανονισμοί
   
Text Size

Ανακοίνωση - ZEN ME

 

Δείτε το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα εδώ

Προσφορές

  • 1 εβδομάδα απεριόριστων ομαδικών μαθημάτων yoga/pilates 30
  • 2 εβδομάδες απεριόριστων ομαδικών μαθημάτων yoga/pilates 56

SUMMER YOGA RETREAT Ιούλιος 2009

ZEN ME SUMMER YOGA RETREAT 2009


Αποτοξίνωση σε μυαλό και σώμα (24 έως 31 Ιουλίου)

·        6 διανυκτερεύσεις σε οικολογικό κατάλυμα στην Παλαιοχώρα Κρήτης

·        3 ώρες Hatha & Vinyasa Yoga καθημερινά

·        Asanas (Στάσεις Γιόγκα), Pranayama (Ασκήσεις Αναπνοής)

·        Κόστος συμμετοχής: 490€

·        Εγγραφή πριν τις 31 Μαΐου: 450€


Mind and Body Detox (24 to 31 July)

·        6 nights on eco cottage Palaiohora in Crete

·        3 hours Hatha & Vinyasa Yoga daily

·        Asanas (Yoga Poses), Pranayama (Breath Exercises)

·        Price per person: 490€

·        Sign in before 31 of May: 450€Η Παλαιόχωρα είναι ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Χανίων και απέχει περίπου 70 χλμ. από την πόλη των Χανίων.

Διαθέτει δύο παραλίες, μία πλατιά και αμμώδη στη δυτικά πλευρά και μία με χοντρό βότσαλο στην ανατολική πλευρά.

Και οι δύο είναι πλήρως οργανωμένες και βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διακρίνονται για τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά τους και τους τουριστικούς μήνες σφύζουν από ζωή. Η πρόσβαση στις παραλίες της Παλαιόχωρας γίνεται είτε με υπεραστικό λεωφορείο είτε με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

ZEN ME MIND & BODY DETOX

ΔΙΑΜΟΝΗ
To Zen Me Summer Yoga Retreat πραγματοποιείται σε ένα υπέροχο eco cottage στο Ανυδρί, ένα μοναδικό σημείο πάνω στο γκρεμό, μόλις πέντε λεπτά από την Παλαιόχωρα, το πιο όμορφο χωριό της Νότιας Κρήτης. Η Παλαιόχωρα είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό ανέγγιχτο από τον πολιτισμό με υπέροχες αμμώδεις παραλίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μαθήματα yoga την ημέρα, ένα μάθημα το πρωί και ένα αργά το απόγευμα. Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί με vinyasa yoga που προσφέρει ενέργεια, δύναμη, διαύγεια και πολύ καλή διάθεση. Το απογευματινό μάθημα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από κλασσική και δυναμική hatha yoga η οποία ενώνει το σώμα και το πνεύμα μέσα από μια φυσική σειρά από στάσεις και αναπνοές που προσφέρουν έντονη άσκηση, σύσφιξη, ισορροπία και ευλυγισία. Τα πρωινά μαθήματα πραγματοποιούνται μέσα στο ευρύχωρο yoga studio και την ταράτσα του eco cottage και τα απογευματινά μαθήματα πραγματοποιούνται στην παραλία.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε την εσωτερική διαδικασία της πρακτικής yoga και τη φυσική ισορροπία της ενέργειας που είναι το αποτέλεσμα του συγχρονισμού των ασκήσεων και της αναπνοής. Το Zen Me Summer Yoga Retreat περιλαμβάνει πολύ πρακτική ασκήσεων yoga μέσα απο την οποία θα εξετάσουμε διάφορες εναλλαγές σε τεχνικές και στη σειρά των ασκήσεων που θα μας οδηγήσει σε μια πραγματικά προσωπική πρακτική που είναι ασφαλής, διασκεδαστική και θα μας γεμίζει εσωτερικά. Εκτός απο τα εμφανή οφέλη της φυσικής άσκησης, η yoga μας μαθαίνει να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και το απεριόριστο δυναμικό μας. Επίσης, μας δείχνει τον τρόπο για να σκεφτόμαστε λιγότερο και να αισθανόμαστε περισσότερο και μας καθοδηγεί απο το να ζούμε τη ζωή στο να αγαπάμε τη ζωή. Το να ζούμε το τώρα και να αισθανόμαστε τις ασκήσεις αντί για να τις κάνουμε έτσι απλά μας επιτρέπει να προχωρήσουμε την πρακτική μας σε ένα άλλο επίπεδο.

Οι αναπνοές –pranayama- δημιουργούν την επίγνωση του πόσο σημαντική είναι η αναπνοή στη yoga και στη ζωή μας γενικότερα και βοηθούν στην καθοδήγηση της εσωτερικής μας ενέργειας. Θα εξερευνήσουμε τα bandha (body locks) -θα τα μάθουμε σαν το σημείο όπου η ύλη συναντά το Πνεύμα- και θα μάθουμε τρόπους για να να χρησιμοποιούμε και να τα εξασκούμε στις ασκήσεις και τις αναπνοές. Θα μάθουμε να κάνουμε διαλογισμό, ο οποίος σαν ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας, επικεντρώνεται στη βαθιά σύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος μας. Ο διαλογισμός μας μαθαίνει πώς να υπερβαίνουμε απο την απαισιοδοξία στην αισιοδοξία και απο την ανησυχία στην ηρεμία και απο την αυτοπαρατήρηση στην αυτομεταμόρφωση. Η απομάκρυνση του καθημερινού άγχους και των ενοχλήσεων της σύγχρονης ζωής μπορεί να δημιουργήσει ισορροπία και συναισθηματική διαύγεια στο μονοπάτι για έναν υγιή και ολoκληρωμένο τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο του retreat θα γίνουν συζητήσεις για τη φύση της yoga, με θέματα όπως το νόημα και η φιλοσοφία της yoga, συμβουλές και τεχνικές για τις στάσεις yoga, πώς να ξεπερνάμε εγκεφαλικά και φυσικά εμπόδια και πώς η πρακτική της yoga μπορεί να αποτελέσει ένα καθρέφτη της καθημερινής μας ζωής. Είτε είστε καινούργιος/ καινούργια στη yoga ή εξασκήστε για χρόνια, το να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική πρακτική είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εμβαθύνετε την εμπειρία σας με τη yoga. Για όλους τους ασκούμενους, αυτή η εβδομάδα θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για να εμβαθύνουν την πρακτική τους, να κατανοήσουν καλύτερα την ουσία της yoga και να αναπτύξουν μια γερή βάση για μια προσωπική πρακτική. Επίσης οι ασκούμενοι θα βιώσουν έντονα το “kula”, δηλαδή την πνευματική κοινότητα μέσα στην οποία ο ένας στηρίζει τον άλλο σε ένα αυθεντικό ταξίδι για την προσωπική αλήθεια και ανάπτυξη. Το “kula” μας βοηθάει να μεταμορφώσουμε την προσωπική μας δύναμη σε θετική αλλαγή και δράση καθώς και να ανανεωθούμε σωματικά και πνευματικά.

Hatha Yoga
Το μάθημα αυτό δεν είναι ακριβώς Hatha Yoga αλλά Sivananda Yoga, ένα είδος yoga που ενώνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μέσα απο την πρακτική στάσεων yoga (asanas), αναπνοών (pranayama), χαλάρωσης και διαλογισμού. Το σώμα, το βασικό όχημα της ψυχής γίνεται δυνατό και ελαστικό μέσα απο αργές και απαλές ασκήσεις καθώς ανακαλύπτoυμε πώς να χρησιμοποιούμε την αναπνοή σαν ένα μέσο χαλάρωσης. Πρόκειται για ένα βασικό προγραμμα που προέρχεται απο την κλασσική παράδοση yoga, το οποίο είναι ιδανικό για την εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (chakras) και το οποίο ενισχύει την ελεύθερη ροή της ζωτικής ενέργειας (prana) μέσα στο σώμα μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοών (pranayama) που  ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα των φυσικών ασκήσεων, προσφέροντας πνευματική και συναισθηματική διαύγεια και ηρεμία. Το πρόγραμμα τελειώνει με βαθιά χαλάρωση ή διαλογισμό με την καθοδήγηση της δασκάλας.

Δυναμική Hatha Yoga
Αυτό το πρόγραμμα είναι επηρεασμένο απο την Anusara Yoga η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος προκειμένου να αυξήσει τη συνείδηση του πώς τα διάφορα μέρη του εαυτού μας ενώνονται μεταξύ τους προκειμένου να ενισχύσουν τη συγκέντρωση μας. Μέσα απο τη σωστή ευθυγράμμιση, τα διάφορα μέρη του σώματος τοποθετούνται σε μια σωστή και ανατομική θέση. Η σωστή ευθυγράμμιση του σώματος ενώνει το μυαλό, τα συναισθήματα και το πνεύμα μας και μας ενώνει με το θεικό μας κομμάτι. Η συνειδητή συμπεριφορά ενισχύει τη ροή της ενέργειας και τη σταθερότητα μέσα στο σώμα μας που οδηγεί σε μια αίσθηση χαράς και ελευθερίας. Με επίγνωση στο σώμα, το μυαλό και την αναπνοή, το πρόγραμμα αυτό δίνει έμφαση στους χαιρετισμούς στον ήλιο –που ζεσταίνουν το σώμα- σε όρθιες ασκήσεις yoga που δυναμώνουν το σώμα, σε αναζωογονητικά λυγίσματα της σπονδυλικής στήλης (backbends), ανακουφιστικά ανοίγματα της λεκάνης (hip openers), προκλητικές ανάποδες στάσεις (inversions), στριψίματα της λεκάνης που εναρμονίζουν και ασκήσεις που ανοίγουν το κέντρο της καρδιάς και μας ηρεμούν. Όλα αυτά γίνονται με μια έμφαση στην ανοιχτή καρδιά και σε κάτι ανώτερο απο τον εαυτό μας.

Vinyasa Yoga
Ο όρος Vinyasa σημαίνει «κίνηση συγχρονισμένη με αναπνοή» ή αλλιώς «ροή» και αυτό γιατί σε αυτό το είδος yoga οι ασκούμενοι μαθαίνουν να κινούνται απο τη μια στάση στην άλλη με μια εισπνοή ή μια εκπνοή. Συγχρονίζοντας την κίνηση με την αναπνοή, η vinyasa yoga παραπέμπει σε χορογραφία καθώς οι στάσεις εναλάσσονται μεταξύ τους με μια ιδιάιτερα αρμονική ροή. Η ροή αυτή (vinyasa flow) δημιουργεί θερμότητα στο σώμα και το καθαρίζει μέσα απο τον ιδρώτα, αποβάλλοντας τις τοξίνες, αποτοξινώνοντας τους μυς και τα όργανα και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, η vinyasa yoga βελτιώνει την ευλυγισία και τη δύναμη των τενόντων και των σκληρών ιστών επιτρέποντας στους ασκούμενους να κάνουν προχωρημένες στάσεις χωρίς να τραυματίζονται. Η vinyasa είναι ιδιάιτερα γρήγορη σε ρυθμό και δημιουργήθηκε προκειμένου να δυναμώσει το σώμα και το μυαλό μέσα απο τη συγχρονισμένη αναπνοή και την κίνηση και είναι ιδανική για μεσαίους μαθητές που ψάχνουν κάτι πιο προκλητικό σε άκηση. Η πιο αγαπημένη ιδιότητα της vinyasa yoga είναι ο συνδυασμός της σωματικής σύσφιξης με την πνευματική χαλάρωση που προσφέρει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ZEN ME YOGA RETREAT

Ελένη Ζωιοπούλου
Γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Αποφοίτησε απο το Υπουργείο Πολιτισμού ως καθηγήτρια χορού το 2003. Το 2004 πήγε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της ώς καθηγήτρια χορού και εκεί ήρθε σε επαφή με τη yoga. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της σαν δασκάλα Vinyasa Yoga στο Om Yoga Center, ένα απο τα καλύτερα yoga studio στη Νέα Υόρκη και στον κόσμο.

Τάνια Πόποβιτς
Η Τάνυα γεννήθηκε το 1980 στο Σεράγεβο. Το 1998 είχε την πρώτη της επαφή με την Hatha Yoga. Ταξίδεψε στην Β.Ινδία, παρακολούθησε μαθήματα yoga από πολλούς δασκάλους και έμεινε για κάποιο διάστημα   στο Sivanandashram στο Rishiκesh. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην Sivananda yoga το 2006 στο Yoga Vedanta Forest Academy στο Brindavan της Ινδίας. Η διδασκαλία της συνδυάζει στοιχεία που πηγάζουν από την πρακτική της στην Iyengar, Astanga, Vinyasa Flow, Sivananda, Jivamukti, Satyananda και Anusara Yoga.

Copyright 2007 ZENME Επικοινωνία: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Σκουφά 73 - Κολωνάκι - Τηλ. +30 210-3612724

Restore Default Settings
Follow us on Twitter