Tuesday, March 20, 2018
Follow us on Twitter Follow us on Linked In Follow us on Facebook ZEN ME Rules/Κανονισμοί
   
Text Size

Ανακοίνωση - ZEN ME

 

Δείτε το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα εδώ

Προσφορές

  • 1 εβδομάδα απεριόριστων ομαδικών μαθημάτων yoga/pilates 30
  • 2 εβδομάδες απεριόριστων ομαδικών μαθημάτων yoga/pilates 56

Newsletter - March 2010

ΖΕΝ ΜΕ NEWSLETTER

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΑΜΙ ΝΙΡΒΙΚΑΛΠΑ

Εξισορρόπηση  και αφύπνιση της  ενέργειας


Your browser may not support display of this image.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 το Zen Me πραγματοποιεί σεμινάριο εισαγωγής στα «Τσάκρας» με τη Σουάμι Νιρβικάλπα.

Τα τσάκρας είναι κόμβοι στο ενεργειακό (πρανικό) σώμα που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία της σπονδυλικής μας στήλης. Τα τσάκρας συνδέονται με τα εσωτερικά όργανα στο σώμα μας, τους αδένες και τα νευρικά πλέγματα καθώς και με συγκεκριμένες νοητικές καταστάσεις και συναισθήματα όπως ο φόβος, οι ενοχές και η ντροπή. Οι πρακτικές εξισορρόπησης των τσάκρας απομακρύνουν τα χρόνια νοητικά μπλοκαρίσματα, ρυθμίζουν τα θέματα υγείας που μπορεί να έχουμε και απελευθερώνουν το εσωτερικό δυναμικό μας. Ουσιαστικά, μέσα από αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε και κατανοούμε τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση μεταξύ του σώματος, του νού, της πράνα, των τσάκρας και των συναισθημάτων. Το σεμινάριο αυτό αποτελείται απο θεωρητικό και πρακτικό μέρος και μας προσφέρει τα ακόλουθα:

  • Καλύτερη ροή της ενέργειας
  • Επίγνωση του ενεργειακού  σώματος
  • Καλύτερη αντίληψη και διαίσθηση
  • Έκφραση της δημιουργικότητας

Εισηγήτρια  του σεμιναρίου είναι η Όλγα Αλεξίου/ Σουάμι Νιρβικαλπανάντα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Γιόγκα Ελλάδας. Η Σουάμι σπούδασε στη Σχολή Σατυανάντασραμ Ελλάδας και στο Ινστιτούτο Ανωτέρων και Ανωτάτων Σπουδών στη Γιόγκα του διδασκάλου της Σουάμι Νιραντζανανάντα. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια και συνέδρια γιόγκα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αυστραλία. Από το 2002 διευθύνει το Yoga Studio Maroussi.

Το σεμινάριο  διαρκεί 3 ώρες απο τις 7.00-10.00 μ.μ. και  κοστίζει 45€ για τα μέλη του Zen Me και 50€ για τα μη μέλη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Zen Me στο 210-3612724 από Δευτέρα ώς Παρασκευή 12.00-8.00 μ.μ.

    Your browser may not support display of this image.

ZEN LIVING


ΠΟΙΟ  ΕΙΔΟΣ YOGA ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ?

Η yoga εξ’ ορισμού έχει να κάνει με την ένωση καθώς ο όρος «Yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj που σημαίνει «ένωση του σώματος και του πνεύματος». Όμως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να πετύχουν αυτή την ένωση στη yoga είναι εκατοντάδες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήσαμε αυτό το σύντομο οδηγό που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή είδη yoga στον κόσμο.

ANUSARA YOGA

Τι  να περιμένετε: H Anusara προσφέρει μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση σε μια πρακτική που δίνει έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος σε συνδυασμό με Ταντρική φιλοσοφία. Κάθε μάθημα Anusara Yoga έχει ένα κεντρικό θέμα που χρησιμοποιείται σαν μεταφορά για σκέψη της πρακτικής. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της Anusara Yoga είναι το άνοιγμα της καρδιάς το οποία πραγματοποιείται μέσα απο τις ασκήσεις με λυγίσματα της σπονδυλικής στήλης.

Τι  περιλαμβάνει: Anusara σημαίνει «ρέοντας με χάρη». Μέσα στην τάξη οι μαθητές εφαρμόζουν διεθνείς τεχνικές ευθυγράμμισης του σώματος, παρόμοιες με αυτές που διδάσκονται στην Iyengar Yoga. Σε κάθε άσκηση δίνεται ιδιαίτερη εμφαση στη σύνδεση των φυσικών πράξεων και των ενεργητικών καναλιών που πραγματοποιείται.

Δάσκαλοι  και κέντρα: Η Anusara Yoga ιδρύθηκε απο τον John Friend το 1997 μετά απο πολλά χρόνια πρακτικής και διδασκαλίας της Iyengar Yoga. Το πρώτο και βασικότερο αξίωμα της Anusara Yoga είναι το «άνοιγμα στη Θεία Χάρη» που ουσιαστικά υποννοεί ότι κάθε άσκηση προέρχεται εσωτερικά απο ένα βαθύ συναίσθημα δημιουργίας και πίστης πριν πάρει την εξωτερική φυσική του μορφή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.anusara.com. Υπάρχουν δάσκαλοι Anusara Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me η Anusara Yoga διδάσκεται απο την Τάνυα Πόποβιτς.

ASHTANGA YOGA

Τι  να περιμένετε: Η Ashtanga Yoga είναι ένα αθλητικό και απαιτητικό στύλ yoga που έχει αποτελέσει την πηγή έμπνευσης για όλα τα προγράμματα vinyasa yoga που προέκυψαν αργότερα. Παραδοσιακά, η Ashtanga διδάσκεται σε στύλ “Mysore”: Οι μαθητές διδάσκονται μια σειρά απο στάσεις και κάνουν πρακτική στο δικό τους ρυθμό ενώ ο δάσκαλος γυρνάει γύρω απο το δωμάτιο προσαρμόζοντας τις ασκήσεις και προτείνοντας παραλλαγές της κάθε άσκησης σύμφωνα με τις ανάγκες και το επίπεδο του κάθε μαθητή.

Τι  περιλαμβάνει: Η πρακτική της Ashtanga Yoga ρέει αδιάκοπτα οπότε μέσα απο τη συχνή τριβή οι μαθητές έρχονται σε βαθιά επικοινωνία με τον εαυτό τους και παρατηρούν την πρόοδο τους χώρις να κολλάνε σε αυτή. Με συνεχόμενη πρακτική αυτή η ικανότητα της προσεκτικής παρατήρησης συμβαίνει αβίαστα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του γνωστού ρητού του K. Pattabhi Jois «Κάντε την πρακτική σας και όλα τα άλλα θα έρθουν απο μόνα τους».

Δάσκαλοι  και κέντρα: Αυτό το σύστημα yoga ιδρύθηκε απο τον K. Pattabhi Jois (1915-2009) και διδάσκεται σε όλο τον κόσμο. Ο εγγονός του R. Sharath είναι υπεύθυνος για το Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute στο Mysore της Ινδίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.kpjayi.org και www.ashtanga.com Υπάρχουν δάσκαλοι Ashtanga Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλος Ashtanga Yoga είναι ο Θάνος Παππάς.

FORREST YOGA

Τι  να περιμένετε: Μια απαιτητική πρακτική που ζεσταίνει το σώμα και έχει δημιουργηθεί για να απαλάσσει απο τη φυσική και συναισθηματική ένταση και πόνο και να ενισχύσει τη δύναμη του ανθρώπινου σώματος.

Τι  περιλαμβάνει: Δουλεύοντας με την πεποίθηση ότι μέσα απο το ξακαθάρισμα των αποθηκευμένων συναισθήματων δημιουργείται χώρος για την επαναφορά του πνεύματος, η πρακτική αυτή συνδυάζει απαιτητικές φυσικές ασκήσεις με βαθιά συναισθηματική εξευρεύνηση.

Δάσκαλοι  και κέντρα: H Ana Forest, ιδρύτρια της Forrest Yoga ξεκίνησε τη διδασκαλία της Forrest Yoga to 1982. Αφού μελέτησε διάφορα συστήματα yoga και θεραπείας δημιούργησε τη Forrest Yoga αναγνωρίζοντας τους μαθητές της και τα στοιχεία της φύσης σαν τους μεγάλους δασκάλους της. Υπάρχουν δάσκαλοι Forrest Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα Forrest Yoga είναι η Μπέσσυ Τρίγκα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.forrestoga.com.

HATHA YOGA

Τι  να περιμένετε: Ο όρος «Yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj που σημαίνει «ένωση του σώματος και του πνεύματος». Ο όρος «Ηatha» στα σανσκριτικά σημαίνει «ήλιος» και «φεγγάρι» και αναφέρεται στην ένωση των αντίθετων στοιχείων στο σύμπαν. Η πρακτική της Ηatha Υoga αποκαλύπτει  τις κρυμμένες σωματικές και πνευματικές μας δυνατότητες και ανοίγει τα ενεργειακά κανάλια του οργανισμού, με αποτέλεσμα η πνευματική ενέργεια να ρέει άφθονα.

Τι  περιλαμβάνει: Αυτό που αποκαλούν οι περισσότεροι άνθρωποι yoga, είναι στην ουσία η «Ηatha Υoga» που αποτελεί τη βάση από την οποία ξεκίνησαν όλα τα άλλα είδη yoga. Η Ηatha Υoga στοχεύει στην ισορροπία του μυαλού και του σώματος μέσα από τις ασκήσεις, τις αναπνοές και το διαλογισμό.

Δάσκαλοι  και κέντρα: Μεγάλα κέντρα διδασκαλίας Hatha Yoga βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Los Angeles, San Francisco, Μοντρεάλ και Τορόντο. Υπάρχουν δάσκαλοι Hatha Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δασκάλα Hatha Yoga είναι η Tanya Popovich.

VINYASA YOGA (ΟΜ YOGA)

Τι  να περιμένετε: Ο όρος «Vinyasa» σημαίνει «συγχρονισμός κίνησης και αναπνοής», καθώς κάθε αναπνοή αντιστοιχεί κυριολεκτικά σε μια φυσική άσκηση. Η τεχνική αυτή λέγεται και «Vinyasa Flow» εξαιτίας της αρμονικής ροής μέσα από την οποία κάποιος μετακινείται από την μια στάση στην άλλη, μια αρμονία κινήσεων που παραπέμπει στο χορό.

Τι  περιλαμβάνει: Σειρές απο φυσικές ασκήσεις με ροή (Vinyasa Yoga) σε ήπιο ρυθμό σε συνδυασμό με έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος και έννοιες όπως η συνειδητότητα και συμπόνοια. Στόχος της Om Yoga είναι η καλλιέργεια δύναμης, σταθερότητας και διαύγειας και η ενσωμάτωση της συνειδητότητας και της συμπόνοιας στη ζωή γενικότερα.

Δάσκαλοι  και κέντρα: Η ιδρύτρια της  Om Yoga Cindy Lee εξασκεί τη  yoga απο το 1971. Το Om Yoga Center βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.omyoga.com. Υπάρχουν δάσκαλοι Om Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα της Om Yoga είναι η Ελένη Ζωηοπούλου.

SIVANANDA YOGA

Τι  να περιμένετε: Βασισμένο στη διδασκαλία του Swami Sivananda, αυτό το στύλ yoga είναι πιο πνευματική πρακτική παρά άσκηση. Κάθε πρόγραμμα Sivananda Yoga διαρκεί 90 λεπτά και δίνει έμφαση σε 12 βασικές στάσεις, ασκήσεις αναπνοής (pranayama), διαλογισμό και χαλάρωση.

Τι  περιλαμβάνει: Ειδικά σχεδιασμένη για να μεταμορφώσει και να ανυψώσει την ανθρώπινη συνείδηση, η Sivananda Yoga δίνει έμφαση στα πέντε βασικά σημεία της yoga: σωστή άσκηση, σωστή αναπνοή, σωστή χαλάρωση, σωστή διατροφή (χορτοφαγία), θετική σκέψη και διαλογισμό.

Δάσκαλοι  και κέντρα: Η Sivananda Yoga ιδρύθηκε το 1957 απο τον Swami Vishnudevananda (1927-1993), τον πρώτο μαθητή του Swami Sivananda (1887-1963). Μεγάλα κέντρα διδασκαλίας βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Los Angeles, San Francisco, Μοντρεάλ και Τορόντο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.sivananda.org. Υπάρχουν δάσκαλοι Sivananda Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα Sivananda Yoga είναι η Tanya Popovich.

HEALTH & WELLNESS

ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΘΟΣΟΥΝ .....

ΤΟ  ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Σχεδιάζετε  να αρχίσετε να γυμνάζεστε περισσότερο;

Το σχεδιάζετε εδώ και αρκετό καιρό;

Είναι τόσο εύκολο να αναβάλλει κανείς την άσκηση, για σήμερα, για αυτή την εβδομάδα, μέχρι να αγοράσει καινούρια αθλητικά παπούτσια, μέχρι να ... περάσουν οι γιορτές ... να βρεί ελεύθερο χρόνο ... να βρει καινούρια δουλειά ... να αποφοιτήσουν τα παιδιά από το σχολείο ...

Αλλά καθώς  τα χρόνια περνούν, το σώμα δεν μένει  παγωμένο στο χρόνο περιμένοντας πότε θα αρχίσει και πάλι να κινείται. Όταν ο μυικός ιστός δεν ενεργοποιείται για καιρό, το σώμα λαμβάνει το μήνυμα ότι δεν είναι απαραίτητος. Από μεταβολικής πλευράς, η συντήρησή του είναι πολυέξοδη κι έτσι το σώμα αρχίζει να τον μειώνει. Και η απώλεια του μυικού ιστού είναι μόνο η αρχή. Η σωματική αδράνεια επιδρά αρνητικά στη λειτουργία του εγκεφάλου, στην καρδιά και τα αγγεία, στα οστά, στο γαστρεντερικό σύστημα, στον ύπνο, στα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, στην αυτοπεποίθηση, στον τρόπο που το σώμα διαχειρίζεται τη γλυκόζη και φυσικά στο σωματικό βάρος.

Η φυσική δραστηριότητα  ενεργοποιεί όλα τα όργανα του  σώματος ώστε να λειτουργούν με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο. Η έλλειψη  φυσικής δραστηριότητας, ωστόσο, επιδρά αρνητικά σε όλα τα συστήματα του οργανισμού έως το κυτταρικό επίπεδο. Η αδράνεια έχει ως αποτέλεσμα, μειωμένη μεταφορά οξυγόνου από το αίμα στα κύτταρα καθώς και μείωση του αριθμού των μιτοχονδρίων (παραγωγοί ενέργειας). Όταν δεν μπορεί να μεταφερθεί αρκετό οξυγόνο από το αίμα στα κύτταρα τότε το ανέβασμα μια σκάλας μπορεί να γίνει εξαντλητικό.

Η έλλειψη  σωματικής δραστηριότητας έχει επίσης αρνητική επίπτωση στο σωματικό βάρος. Το γεγονός ότι οι «άνθρωποι του  καναπέ» έχουν σχεδόν πάντα αυξημένο σωματικό βάρος, δεν αποτελεί έκπληξη για κανένα. Ο κίνδυνος για παχυσαρκία είναι κατά 68% μεγαλύτερος στις γυναίκες που παρακολουθούν τηλεόραση για 20 έως 40 ώρες την εβδομάδα. Αντίθετα, κάθε ώρα δραστηριότητας την ημέρα (όπως περπάτημα) μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας κατά 24%. Όταν κάποιος δεν ασκείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνει το βάρος του και κυρίως το λίπος που περιβάλει τα όργανα στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να αυξάνεται παράλληλα και ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου και διαβήτη. Σύμφωνα με ερευνητές του Duke University Medical Center της Νότιας Καρολίνας, « ... οι περισσότεροι άνθρωποι που απέχουν από κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα, αυξάνουν το βάρος τους κατά 0.5 έως 2.5 κιλά κάθε χρόνο ... από τη στιγμή που κάποιος αρχίζει να σκέφτεται να ξεκινήσει κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα συχνά περνάει διάστημα 6 μηνών έως 1 έτος και έως τότε το βάρος του έχει ήδη αυξηθεί τουλάχιστον κατά 0.5 με 1 κιλό και το λίπος του στην κοιλιακή χώρα κατά 8%».

Πόση άσκηση λοιπόν χρειάζεται για να σταματήσει η αύξηση του βάρους;

Αν προσπαθείτε  να μην αυξήσετε το βάρος σας, 45-60 λεπτά άσκησης τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας θα σας προστατέψουν. Επίσης, μόνο 30 λεπτά άσκησης την  ημέρα προστατεύουν τον οργανισμό  από την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, διαβήτη και καρκίνου του παχέως εντέρου. Ωστόσο, αν είχατε υπάρξει παχύσαρκοι και έχετε χάσει τουλάχιστον 15 κιλά, προκειμένου το βάρος να μην επανέλθει χρειάζεται να ασκήστε για 60-90 λεπτά τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας. Η ίδια περίπου διάρκεια και συχνότητα άσκησης είναι απαραίτητη και σε όσους προσπαθούν να μειώσουν το βάρος τους. Το καταλληλότερο είδος της άσκησης είναι ο συνδυασμός μέτριας έντασης αεροβικής άσκησης όπως γρήγορο περπάτημα, δυναμική yoga, ποδήλατο, κολύμπι ή χορός, 3-5 φορές την εβδομάδα και άσκησης για μυική ενδυνάμωση και πρόληψη απώλειας οστικής μάζας, όπως pilates (όλα τα είδη) ή ελαφριά βάρη, περίπου 2 φορές την εβδομάδα.

Όλγα Κουνάρη, Κλινική Διαιτολόγος, www.nutritiontherapy.gr Συνεργάτης Zen Me


ZEN BEAUTY

ΦΥΣΙΚΟ  BOTOX

ΝΕΡΟ

Η μεγάλη ποσότητα νερού καθημερινά (πάνω απο 8 ποτήρια την ημέρα) βοηθάει το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο και να απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη απο τις τροφές. Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και το πρώτο που εμφανίζει αφυδάτωση. Η αφυδάτωση επιβαρύνεται από τον κλιματισμό, την θέρμανση και τις τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι και προσθετικά. Όταν το σώμα παραμένει αφυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται πιο ευάλωτο σε μολύνσεις του ουροποιητικού συτήματος και του εντέρου με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο δέρμα, τη  θαμπάδα και τα σπυράκια.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Το πράσινο  τσάι δεν έχει υποστεί επεξεργασία  πριν απο την αποξήρανση του όπως το μαύρο τσάι και έτσι παραμένει  πλούσιο σε πολυφαινόλες που έχουν  ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Η κατανάλωση ενός με δύο φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα ενεργοποιούν το μεταβολισμό και ενισχύουν τις καύσεις.

ΛΙΠΑΡΑ  ΨΑΡΙΑ

Για επιβράδυνση  της διαδικασίας της γήρανσης και για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα είναι σημαντική η συχνή πρόσληψη πρωτείνων υψηλής ποιότητας. Πλούσια πηγή “καλών” πρωτεινών και λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6 είναι τα ψάρια που έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε λίπους όπως το σκουμπρί, οι αντσούγιες, η πέστροφα και ο σολωμός. Τα ψάρια αυτά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά καθώς διαθέτουν ισχυρές αντισυπτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων.

ΜΑΝΓΚΟ

Η βιταμίνη Α βελτιώνει ιδιαίτερα το δέρμα  και καταπολεμά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, η φωρίαση και το έκζεμα. Καταναλώνοντας φρέσκα λαχανικά και φρούτα, προσλαμβάνουμε με φυσικό τρόπο καροτίνη Β, μια ουσία που μετατρέπεται από το ανθρώπινο σώμα σε βιταμίνη Α. Τρώγοντας ένα μάνγκο την ημέρα προσλαμβάνουμε 90% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Προσλήψης σε βιταμίνη Α, ολόκληρη την ποσότητα της σε βιταμίνη C και 1/10  της σε βιταμίνη Ε. Επίσης, μία κανονική μερίδα καρότων στον ατμό παρέχει γύρω στο 170% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Προσλήψης σε βιταμίνη Α, ένω μια ολόκληρη ωμή πιπεριά προσφέρει 128%.

ΛΕΜΟΝΙ

Για φυσική καθημερινή αποτοξίνωση, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού πριν από το πρωινό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά έλαια και βιοφλανοειδή, ουσίες που προστατεύουν από τον καρκίνο. Επίσης περιέχουν την ουσία psoralen η οποία ενισχύει την ευεργετική επίδραση του ήλιου.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Ένα λαχανικό ιδιαίτερα  πλούσιο σε βιταμίνη Ε -που αποτελεί την πιο ευεργετική βιταμίνη για  το δέρμα- και “καλά” λιπαρά, το αβοκάντο περιέχει πολύ κάλιο, ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο συμβάλλει στην καταπολέμηση της κούρασης και της κατάθλιψης.

GO GREEN

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ

PLAN TOYS

http://www.plantoy.gr/kourkakis/


Green Toy- Green Company

Η Plan Toys είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που επιλέγει μόνο οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για την παραγωγή των παιχνιδιών της. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται μόνο ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Πρώτη ύλη χωρίς χημικά πρόσθετα

Η πρώτη ύλη των παιχνιδιών της Plan Toys είναι καθαρό φυσικό ξύλο που ανακτάται από γερασμένα καουτσουκόδεντρα που δεν παράγουν πλέον καουτσούκ. Για τρία χρόνια στα δέντρα αυτά δεν προστίθενται λιπάσματα, ώστε το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των παιχνιδιών να είναι απαλλαγμένο από χημικά πρόσθετα. Επίσης, στους φούρνους ξήρανσης ξύλου δεν χρησιμοπούνται πρόσθετα χημικά.

E-Zero: Μη τοξική κόλλα

Για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών, η Plan Toys χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα μη τοξική κόλλα (E-Zero), μηδενίζοντας τις εκλύσεις φορμαλδεΰδης.

Οικολογική  Βαφή

Η Plan Toys χρησιμοποιεί μη τοξικές βαφές, οι οποίες έχουν ως βάση το νερό. Επίσης, τα χρώματα των παιχνιδιών δεν περιέχουν τοξικά βαρέα μέταλλα.

Μελάνι  σόγιας και μελάνι νερού

Η Plan Toys χρησιμοποιεί μελάνι σόγιας και μελάνι που έχει ως πρώτη ύλη το νερό σε κάθε εκτύπωσή της. Το μελάνι αυτό αποσυντίθεται πιο γρήγορα από ότι το χημικό και μπορεί να ανακυκλωθεί.

Η Plan Toys είναι μια πράσινη εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία και περιβαλλοντική συνείδηση. Σκοπός της είναι η παραγωγή παιχνιδιών με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού (εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι), που συμβάλλουν στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www. Plantoys.gr


ZEN ME OFFERS


Ειδικά για  το μήνα Μάρτιο, το Zen Me προσφέρει τα παρακάτω είδη μασάζ 60€ απο 70€. Εάν επιθυμείτε να κάνετε δώρο στο αγαπημένο/ αγαπημένη σας μπορείτε να αγοράσετε ένα gift voucher και να επιλέξει ο ίδιος/α το είδος που θέλει.

Thai Massage: Γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το παραδοσιακό, θεραπευτικό thai massage είναι ένα βαθύ massage με πιέσεις που ανακουφίζει απο το στρες και τα πιασίματα.

Shiatsu: Ιδιαίτερα ευεργετικό για την καταπολέμηση του άγχους, του αυχενικού συνδρόμου, των πονοκεφάλων, του πόνου της μέσης, των αρθρώσεων και των αθλητικών τραυματισμών.

Ρεφλεξολογία: Κινέζικη θεραπεία που καταπολεμά φυσικά όλα τα οργανικά προβλήματα μέσα απο την ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα τα οποία αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα του σώματος.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε με το Zen Me στο 210-3612724 απο Δευτέρα ώς Παρασκευή 12.00 μ.μ.-8.00 μ.μ.

Restore Default Settings
Follow us on Twitter