Monday, July 16, 2018
Follow us on Twitter Follow us on Linked In Follow us on Facebook ZEN ME Rules/Κανονισμοί
   
Text Size

Ανακοίνωση - ZEN ME

 

Δείτε το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα εδώ


Tα πρωινά μαθήματα Pilates και το μάθημα Body Art της Παρασκευής δεν θα συνεχιστούν για το μήνα Ιούλιο.


 Προσφορές

Προσφορές με την προπληρωμή μαθημάτων για το μήνα Σεπτέμβριο.

> 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ YOGA/PILATES 135

> 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ PILATES EQUIPMENT 60€

> 8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ PILATES EQUIPMENT 110

Newsletter June 2010

ΖΕΝ ΜΕ SUMMER NEWSLETTER 2010

 

ZEN ME NEWS


ZEN ME SUMMER YOGA RETREAT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ZEN ME SUMMER YOGA RETREAT KAI ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Εάν σκέφτεστε να δηλώσετε συμμετοχή στο Zen Me Summer Yoga Retreat που θα γίνει στην Ξινόβρυση Πηλίου απο τις 24 μέχρι τις 31 Ιουλίου εξασφαλίστε τη θέση σας δίνοντας μια προκαταβολή 100€ μέσα στον Ιούνιο και επωφεληθείτε απο τις καλύτερες τιμές που έχουμε.

Πιο συγκεκριμένα, εάν εγγραφείτε μέχρι και τις 30 Ιουνίου, οι τιμές είναι οι ακόλουθες:

 

Τρίκλινο: 450€ απο 500€

Δίκλινο: 530€ απο 580€

Μονόκλινο: 640€ απο 690€

ZEN LIVING

 

 YOGA ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η yoga για αδυνάτισμα είναι μια πολύ δημοφιλης πρακτική αυτόν τον καιρό.

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα απο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της κοινωνίας μας και οι μη φυσικοί τρόποι αδυνατίσματος δεν είναι αποδεκτοί για όλους τους ανθρώπινους οργανισμούς.

Είναι γνωστό ότι το υπερβολικό λίπος και η παχυσαρκία δημιουργούν πολλά προβλήματα υγείας όπως  διαβήτη, πίεση και καρδιοαναπνευστικές παθήσεις.

Το να παίρνει κάποιος φάρμακα για αυτά τα προβλήματα υγείας δεν είναι ποτέ καλό και επίσης τα διάφορα φάρμακα που πουλούνται χωρίς συνταγή μπορούν να δημιουργήσουν πολλές παρενέργειες.

Επιπλέον, τέτοιου είδους φάρμακα δεν αποτελούν μια μόνιμη λύση για το αδυνάτισμα ή για τις άλλες παθήσεις που δημιουργούνται σαν αποτέλεσμα του υπερβολικού βάρους.

 

Ο ρόλος της yoga στο αδυνάτισμα

Η yoga βοηθάει το σώμα να παραμένει σε καλή φόρμα και τονώνει όλους τους μύς του σώματος.

Μπορεί η yoga να μην αδυνατίζει τόσο γρήγορα όσο οι άλλοι τρόποι γυμναστικής, αλλά η τακτική πρακτική βοηθάει το σώμα να αδυνατίσει και να διατηρήσει τη φόρμα του.

Η yoga αποτελεί ένα πολύ ευεργετικό τρόπο άσκησης ο οποίος αποφέρει συγκεκριμένα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία. Το αδυνάτισμα μέσα απο τη yoga επιτυγχάνεται μέσα απο κάποιες ασκήσεις οι οποίες ενεργοποιούν τον μεταβολισμό του σώματος και καίνε θερμίδες.

Η yoga δεν γυμνάζει μόνο τους μύς του σώματος αλλά προσφέρει και πνευματική διαύγεια και μειώνει σημαντικά το άγχος με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Η yoga επίσης δημιουργεί μια νοοτροπία σύμφωνα με την οποία η έμφαση στο σώμα και στην φυσική του κατάσταση και υγεία αποτελεί προτεραιότητα.

Η νοητική δύναμη που προκύπτει απο τη yoga είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική στην προσπάθεια απώλειας βάρους καθιστώντας τη yoga μια αποτελεσματική λύση απώλειας βάρους η οποία επηρεάζει θετικά μυαλό και σώμα.

 

Χρήσιμες τεχνικές yoga για αδυνάτισμα

Η yoga και το αδυνάτισμα μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν αρμονικά για τέλειο αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν πολλές στάσεις οι οποίες μειώνουν το βάρος.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα είδη yoga που προτείνονται για την απώλεια βάρους, η ashtanga yoga και η vinyasa yoga. Η ashtanga yoga είναι το πιο απαιτητικό και αθλητικό στύλ yoga που υπάρχει, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και καίει το λίπος.

H vinyasa yoga μέσα απο τη γρήγορη εναλλαγή των στάσεων λειτουργεί σαν ένας συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης ο οποίος ανεβάζει την καρδιακή συχνότητα και βοηθάει στο κάψιμο των θερμίδων.

Για να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα, αυτά τα είδη yoga πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα και για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η yoga μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αδυνατίσει κάποιος αλλά προσφέρει τόνωση και σύσφιξη στο σώμα χωρίς να το εξαντλεί και βοηθάει ιδιάιτερα το μυαλό να χαλαρώσει. Οι αναζωογονητικές ιδιότητες της yoga θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα σε φυσικό και νοητικό επίπεδο.

GO GREEN

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Τα σώμα μας έχει ανάγκη το φώς του ηλίου, αλλά με προσοχή!

Κάθε καλοκαίρι βομβαρδιζόμαστε με συμβουλές σχετικά με το αν κάνει να κάνουμε ηλιοθεραπεία ή όχι.

Η συμβουλή του να μένετε μακριά απο τον ήλιο που έχει προταθεί απο πολλά κέντρα ερευνών έχει δεχθεί κριτική απο κορυφαίους επιστήμονες και διατροφολόγους.

Βιταμίνη D

Τα ψυχολογικά οφέλη της έκθεσης στον ήλιο είναι ευεργετικά και αναζωογονητικά.

Ο ήλιος ενεργοποιεί την παραγωγή της σερετονίνης που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και παράλληλα απωθεί την μελατονίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι.Η βιταμίνη D απο τον ήλιο μας βοηθάει να απορροφήσουμε ασβέστιο και να αποφύγουμε την οστεοπόρωση.

Τρώγοντας απλά φαγητά πλούσια σε ασβέστιο χωρίς τη βιταμίνη δεν είναι αρκετό γατί το ασβέστιο μπορεί να καταλήξει να αποθηκεύεται σε περιοχές άλλες εκτός απο τα όστα μας, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό. Επίσης, η βιταμίνη D βοηθάει την καταπολέμηση των μολύνσεων και σταματάει τη διάδοση των κυττάρων του καρκίνου.

Ο καθηγητής William Grant –πρώην επιστήμονας της NASA- ισχυρίζεται ότι η Αγγλία –εκεί που σε άλλες χώρες έχει 1.600 θανάτους το χρόνο απο μελάνωμα εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο- έχει 25.000 θανάτους εξαιτίας της ανεπάρκειας της έκθεσης στον ήλιο.

Άλλα στοιχεία απο ερευνητές αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια αυξημένη σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D απο τον ήλιο και τη μείωση του ρίσκου για καρκίνο. Οι άνθρωποι που ζούν σε περιοχές με παραπάνω ήλιο έχουν μειωμένο ρίσκο καρκίνου στήθους και προστάτη.

Επιπλέον, κάποιοι ερευνητές απο το Aberdeen University έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D απο τον ήλιο οδηγεί στην παχυσαρκία. Η βιταμίνη D ελέγχει την ορμόνη λεπτίνη, η οποία δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει.

Οι ερευνητές έχουν βρεί ότι όσοι έχουν υπάρξει παχύσαρκοι είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Πιο συγκεκριμένα, παρήγαγαν 1/10 λιγότερο βιταμίνη D απο αυτούς με κανονικό ύψος.

Τακτική έκθεση στον ήλιο

Ο Dr Des Fernandes συστήνει έκθεση στον ήλιο για 20 λεπτά την ημέρα σε συνδυασμό με συντομότερα διαστήματα με πιο έντονο ήλιο. 20 λεπτά είναι ο απαραίτητος χρόνος που χρειάζεται για να μετατραπεί η βιταμίνη D απο τον ήλιο σε ενεργή βιταμίνη D στο σώμα μας, οποιαδήποτε επιπλέον έκθεση χρειάζεται αντιηλιακή προστασία αλλιώς η βιταμίνη καταστρέφεται.

Κατα τη διάρκεια των κρύων μηνών όπου υπάρχει λιγότερο  ήλιος αυτό είναι πιο δύσκολο οπότε είναι σημαντικό κατή τη διάρκεια των ζεστών εποχών να «ενισχύουμε» την αποθήκευση της βιταμίνης D. Λέγεται ότι το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποθηκεύει τη βιταμίνη D μέχρι και 6 μήνες μετά απο μέτρια έκθεση στον ήλιο.

Αποφύγετε τo solarium

Τα solarium δεν αποτελούν ένα καλό τρόπο για να συμπληρώσετε την έκθεση σας στον ήλιο. Τα solarium μπλοκάρουν τις UVB ακτίνες αλλά όχι τις UVA ακτίνες και οι UVB ακτίνες είναι αυτές που παράγουν τη βιταμίνη D στο δέρμα μας. Το αποτέλεσμα που θα έχετε απο το solarium είναι μαύρισμα και ρυτίδες απο την επιταχυμένη γήρανση των UV ακτινών.

Αντιηλιακά 

Τα αντιηλιακά μπλοκάρουν τις ακτίνες UVB και άρα μπορείτε να μένετε περισσότερη ώρα στον ήλιο χωρίς να καίγεστε αλλα δεν προσφέρουν προστασία απο τις UVA ακτίνες. Ένα άλλο θέμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο μεγάλης διαμάχης είναι το ποιος είναι ο κατάλληλος δείκτης προστασίας των αντιηλιακών με κάποιους ειδικούς δερματολόγους να ισχυρίζονται ότι καλό είναι ο δείκτης να μην ξεπερνάει το SPF 15. Ο λόγος για αυτόν τον ισχυρισμό είναι ότι όσο πιο πολλούς βαθμούς προστασίας έχουν τα αντιηλιακά τόσες περισσότερες χημικές ουσίες περιέχουν.

Συμπληρώματα

Πριν απο την έκθεση μας στον ήλιο, καλό είναι να προστατευόμαστε και απο έξω αλλά και απο μέσα μας. Ενισχύστε τον οργανιμό σας με βιταμίνη Α και C τρώγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις βιταμίνες και σε άλλες αντι-οξειδωτικές ουσίες και χρησιμοποιήστε δερματολογικά προιόντα που έχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, C, και E καθώς αυτές είναι οι βιταμίνες που καταστρέφονται απο τον ήλιο και χρειάζονται αντικατάσταση. Εάν έχετε την ανάγκη για συμπληρώματα μπορείτε να πάρετε απο 200 μέχρι 400 ius βιταμίνης D την ημέρα. Ενώ με τον ήλιο το σώμα ελέγχει τα επίπεδα της βιταμίνης D, με το συμπλήρωμα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα οπότε καλό θα ήταν να μην πάρετε υπερβολική ποσότητα συμπληρωμάτων γιατι μπορει να γίνει τοξική για τον οργανισμό.

Απολαύστε τον ήλιο αλλα με σύνεση!

Μην φοβάστε να βγείτε στον ήλιο. Βάλτε καπέλο και γυαλιά για να προστατέψετε τα μάτια σας και να εξασφαλιστείτε ενάντια στην πρόωρη γήρανση.

 

WELLNESS

 

 

 

 

ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΥΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε δραστηριότητες στη φύση, κολύμπι, βόλτες στη θάλασσα και τα σοκάκια των νησιών, παιχνίδια στην άμμο…

Θα περίμενε λοιπόν κανείς το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος που δεν παχαίνουμε αλλά χάνουμε βάρος με φυσικό τρόπο. Στην πραγματικότητα όμως το καλοκαίρι δεν είναι μόνο beach volley και water sports. Πολλές καλοκαιρινές δραστηριότητες λειτουργούν αντίθετα στις προσπάθειες μας να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα όμορφο σώμα. Βραδινά κοκτείλ, ταβερνάκια και ολοήμερο “άραγμα” στις ξαπλώστρες στην παραλία. Μήπως σας θυμίζουν κάτι;

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγει κανείς την πρόσληψη βάρους και να συνεχίσει τις προσπάθειές του για απώλεια βάρους και ενδυνάμωση ακόμη και στις καλοκαιρινές διακοπές, αρκεί να γνωρίζει τις παγίδες και ξέρει πως να τις αντιμετωπίσει.

 

 

 

Οργανώστε έξυπνα το καλοκαίρι σας

 Χώρις κάποιο σχέδιο δράσης είναι εύκολο να περάσουμε όλο το καλοκαίρι μεταξύ τηλεόρασης, ξαπλώστρας και ταβέρνας με ενδιάμεσο σταθμό το ψυγείο με τα παγωτά. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα καθημερινά και φροντίστε τα γεύματα και να σνακ σας να είναι οργανωμένα ώστε να αποφύγετε το ολοήμερο τσιμπολόγημα. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, μαγείρεψτε μόνοι σας ένα υγιεινό βραδινό και καλέστε φίλους και οικογένεια να το απολαύσουν μαζί σας.

Ενδεικτικό μενού:

1ο πιάτο: Γρήγορη και light ελληνική σαλάτα (δείτε τη συνταγή παρακάτω)

Κυρίως πιάτο: Θαλασσινά ή κοτόπουλο με σωταρισμένα λαχανικά και αρωματικό ρύζι

Επιδόρπιο: Φρέσκα φρούτα με frozen yogurt και μέλι.

Εξαιρετική ιδέα είναι αυτό το καλοκαίρι να κάνετε κάτι διαφορετικό όπως να συμμετάσχετε σε ένα yoga retreat, ή αθλητική κατασκήνωση για τα παιδιά ή να μάθετε ένα καινούριο σπορ όπως water ski ή surfing. Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψετε πιο υγιείς, μαυρισμένοι με τονωμένο σώμα και πολύ πιο ανεβασμένη διάθεση.

Κάντε έξυπνες κινήσεις καθημερινά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ρουτίνα μας αλλάζει και συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε ελάχιστα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς ωστόσο να θυσιάσουμε ούτε τη χαλάρωση ούτε τη διασκέδασή μας μπορούμε όσο είμαστε στην παραλία να φροντίσουμε να κολυμπήσουμε τουλάχιστον 1 ώρα και να περπατήσουμε στην άμμο ή να παίξουμε ρακέτες για 30 λεπτά, ενώ πριν τα βραδινά ποτά μπορούμε να περπατήσουμε για 30 λεπτά στα σοκάκια του νησιού. Οι δύο αυτές ώρες φυσικής δραστηριότητας θα μας προφυλάξουν αρκετά από τις θερμίδες μεζέδων και ποτών ενώ για πολλούς θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους εφόσον σπάνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα ασκούμαστε 2 ώρες καθημερινά.

Κάνετε έξυπνες διατροφικές επιλογές

Καλοκαίρι σημαίνει ταβερνάκια, μεζέδες και ουζάκι — δηλαδή πολύ φαγητό και ποτό. Συγκρατηθείτε. Αποφύγετε να παραγγέλνετε 10 πιάτα για 4 άτομα και μην παραγεμίζετε το πιάτο σας. Κάντε προτεραιότητα την παρέα και τη διασκέδαση με τους φίλους και την οικογένεια, όχι το φαγητό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μεζεδάκια. Αποφύγετε τηγανητούς μεζέδες και σάλτσες όπως τυροκαυτερή που παρέχουν περίπου 50 θερμίδες η κάθε μπουκιά. Επιλέγετε έξυπνα τα ποτά σας.  Θυμηθείτε, ένα cocktail μπορεί να φτάσει τις 300 θερμίδες ένω 1 δάκτυλο ούζο, 1 ποτηράκι κρασί ή 1 κουτάκι μπύρα έχουν περίπου 100 θερμίδες.

Γρήγορη και light ελληνική σαλάτα

 

4 μεγάλα αγγούρια σε μικρά κυβάκια, 2 φλιτζάνια φέτα με χαμηλά λιπαρά κομμένη σε κυβάκια (180γρ), 15 ελιές, 4 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στα δύο, 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κάπαρη και φρέσκο βασιλικό

8 μερίδες – 80 θερμίδες η κάθε μερίδα!

 

Όλγα Κουνάρη-Μαυριδάκη, Κλινική Διαiτολόγος,

Επιστημονικός Συνεργάτης Zen Me www.nutritiontherapy.gr.

 

ZEN ME OFFERS

Για ένα μήνα ακόμα το Zen Me έχει σε προφορά τα εξής προγράμματα:

Μηνιαίο απερίοριστο πρόγραμμα 100€ απο 125€

Διμηνιαίο απεριόριστο πρόγραμμα 200€

 


Καλό Καλοκαίρι!!! Ραντεβού πάλι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου!

 

 

 

 

Restore Default Settings

Tα πρωινά μαθήματα Pilates και το μάθημα Body Art της Παρασκευής δεν θα συνεχιστούν για το μήνα Ιούλιο.

Προσφορές

Προσφορές με την προπληρωμή μαθημάτων για το μήνα Σεπτέμβριο.

> 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ YOGA/PILATES 135 ευρώ.

> 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ PILATES EQUIPMENT 60€

> 8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ PILATES EQUIPMENT 110 ΕΥΡΩ.

Στείλτε μας τα μηνύματα σας στο info@zenme.gr

Follow us on Twitter