Sunday, September 23, 2018
Follow us on Twitter Follow us on Linked In Follow us on Facebook ZEN ME Rules/Κανονισμοί
   
Text Size

Ανακοίνωση - ZEN ME

 

Δείτε το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα εδώ


 Η γραμματεία της σχολής θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκεύη από
τις 15:00-20:00.

Ενημερωθείτε για τους κανονισμούς εδώ

Newsletter October 2010

 

YOGA & PILATES 

Η εναλλακτική γυμναστική που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα!


YOGA 

Η yoga προσφέρει έντονη άσκηση, σύσφιξη, ισορροπία και ευλυγισία μέσα απο μια φυσική σειρά απο στάσεις και αναπνοές.

 Μέσα απο αυτή τη φυσική ροή των ασκήσεων, η yoga αποτελεί μια ιδιαίτερα ενεργητική γυμναστική της οποίας τα θεραπευτικά αποτελέσματα αποτοξινώνουν και ευθυγραμμίζουν το σώμα. Συγχρονίζοντας την κίνηση με την αναπνοή, αυτό το αρχαίο σύστημα yoga δυναμώνει το σώμα, ενεργοποιεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού και αποβάλλει τις τοξίνες δρώντας αντιγηραντικά. Μέσα απο τη σωστή αναπνοή, η yoga οξυγωνώνει το αίμα, βοηθώντας την κυκλοφορία και αιματώνει πιο πολύ τον εγκέφαλο μεγιστοποιώντας την καθαρή σκέψη και τη δημιουργικότητα. Η πιο αγαπημένη ιδιότητα της yoga είναι ο συνδυασμός της σωματικής σύσφιξης με την πνευματική χαλάρωση που προσφέρει καθώς και η έντονη αίσθηση χαλάρωσης, αναζωογόνησης και ευεξίας.   
PILATES 


Σύστημα από φυσικές ασκήσεις, που έχει σαν αποτέλεσμα ένα σώμα λεπτότερο, δυνατότερο, σφιχτότερο, ελαστικότερο και πιο υγιές. Βασίζεται στη σωστή αναπνοή, τον έλεγχο, τη συγκέντρωση και τη ροή της κίνησης και με το χρόνο μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση και να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά το σώμα. Καθώς αποτελεί μια μέθοδο ασφαλής και ήπιας γυμναστικής, η μέθοδος Pilates απευθύνεται και σε ειδικές ομάδες ανθρώπων όπως  εγκύους, υπερήλικες και παιδιά. Οι ασκήσεις και τα μαθήματα γίνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες του κάθε σώματος και μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και από ανθρώπους με τραύματα, μυικές κακώσεις και μυοσκελετικά προβλήματα. Στόχος των ασκήσεων pilates είναι η σωματική ενδυνάμωση και σύσφιξη, η σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, η ισορροπία, η ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και η απαλλαγή από πόνους και ενοχλήσεις.

PILATES MAT & PILATES ME MHXANHMATA (EQUIPMENT)


Τι ακριβώς κάνουν τα μηχανήματα Pilates?

Τα μηχανήματα Pilates μεταμορφώνουν ολοκληρωτικά το σώμα, προσφέροντας έντονη μυική ενδυνάμωση, σύσφιξη και γράμμωση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα από τον έλεγχο του κέντρου σώματος, τα μηχανήματα Pilates δημιουργούν λεπτούς και μακριούς μύς και δυνατούς κοιλιακούς προσφέροντας καλύτερη στάση και κίνηση του σώματος. Τα μαθήματα με μηχανήματα γίνονται ατομικά ή σε μικρά γκρουπ των 2-3 ατόμων.

Τι είναι καλύτερο, το Pilates Mat ή το Pilates με μηχανήματα?

Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο. Οι βασικές ασκήσεις Pilates μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ειδικό στρώματακι (mat) και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά για όλα τα επίπεδα εκγύμνασης. Όμως τα μηχανήματα Pilates όπως το Reformer και το Chair προσφέρουν μια αντίσταση που λειτουργεί σαν τις φυσικές μυικές διαστολές και τονώνει, γραμμώνει και διατείνει τους μύς με ασφάλεια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι με τα μηχανήματα Pilates ο ασκούμενος επιτυγχάνει πιο γρήγορα αποτελέσματα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μικρότερα εξαρτήματα του Pilates Mat όπως τα λάστιχα, τα κυκλάκια, οι μικρές και οι μεγάλες μπάλες προσφέρουν ποικιλία στις ασκήσεις και επικεντρώνονται  σε διαφορετικά σημεία του σωματος. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Pilates μπορεί να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ασκήσεων στο Pilates Mat και κάποιες ασκήσεις στα μηχανήματα Pilates.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος Pilates?

Για κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει Pilates, είναι προτιμότερο να ξεκινήσει απο ένα ατομικό ή ένα ομαδικό πρόγραμμα Pilates Mat. Μόλις εξοικειωθεί με το Pilates Mat, μπορεί να δοκιμάσει ατομικά ή ομαδικά προγράμματα με διάφορα εξαρτήματα Pilates όπως τα λάστιχα (Pilates Flexbands), τα δαχτυλίδια (Pilates Rings), τις μικρές μπάλες (Pilates Mini-Ball) ή τις μεγάλες (Pilates Fit-ball) που μπορούν να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία και ενδιαφέρον στο πρόγραμμα Pilates. Μόλις κάποιος εξοικειωθεί με τις αναπνοές και τις βασικές αρχές και ασκήσεις Pilates, μπορεί να δοκιμάσει τα μηχανήματα Pilates μέσα απο ένα ατομικό πρόγραμμα ή ένα mini-group που είναι 2-3 άτομα.

Κάθε πότε μπορεί κάποιος να κάνει Pilates? 

Μια πολύ καλή συχνότητας άσκησης είναι 2-4 φορές την εβδομάδα και ανάμεσα στις ημέρες αυτές προτείνεται κάποια αεροβική δραστηριότητα όπως περπάτημα, δυναμική yoga, ποδήλατο, κολύμπι. Τα αποτελέσματα στο σώμα είναι ορατά σε περίπου 10-15 μαθήματα.
Τι μαθήματα μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα Pilates Studio?


Ομαδικά Μαθήματα: Αποτελούν το ιδανικό ξεκίνημα για τους αρχάριους και ένα διασκεδαστικό και κοινωνικό τρόπο για τη συνεχή εξάσκηση του Pilates. Υπάρχουν ομαδικά μαθήματα για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους καθώς και μαθήματα για όλα τα επίπεδα (open-level).

Ατομικό Πρόγραμμα: Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου κάποιος να μάθει, να εξασκήσει και να τελειοποιήσει την απόδοση του στο Pilates. Ο δάσκαλος δημιουργεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του ασκούμενου προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Mini Groups: Μικρά γκρούπ που αποτελούνται απο 2-4 άτομα. Το προτέρημα των mini- groups είναι ότι έχουν την αμέριστη προσοχή του δασκάλου και είναι πολύ πιο οικονομικά απο το ατομικό πρόγραμμα.  Σε αυτά τα γκρουπάκια μπορούν να συνδυαστούν ασκήσεις Pilates Mat και Pilates μηχανήματα.

Μπορεί κάποιος να αδυνατίσει με τις ασκήσεις Pilates?

Το Pilates σαν άσκηση δεν αποτελεί αερόβια γυμναστική και δεν στοχεύει στην απώλεια θερμίδων αλλά σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή και κάποια αεροβική άσκηση όπως η δυναμική yoga, το γρήγορο περπάτημα, το ποδήλατο και το κολύμπι, το Pilates μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Οι ασκήσεις Pilates δυναμώνουν, γραμμώνουν και σφίγγουν το σώμα και έτσι ανεξάρτητα αν κάποιος χάσει βάρος ή όχι φαίνεται πιο αδύνατος/ τη.

Σε ποια ηλικία απευθύνεται το Pilates?

To Pilates είναι μια ευεργετική άσκηση για όλες τις ηλικίες, τα επίπεδα άσκησης και τις σωματικές ανάγκες. Η μέθοδος αποτελεί ένα συνδυασμό ανάμεσα στην φυσική άσκηση και τη φυσική θεραπεία και μπορεί να προσαρμοστεί και να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε σώματος.

Για να δοκιμάσετε δωρεάν ένα μάθημα Pilates Mat και ένα μάθημα Pilates με μηχανήματα

μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Zen Me απο Δευτέρα ώς Παρασκευή 12.00-8.00 μ.μ. στο 210-3612724.
ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ YOGA ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ?


Η yoga εξ’ ορισμού έχει να κάνει με την ένωση καθώς ο όρος «Yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj που σημαίνει «ένωση του σώματος και του πνεύματος». Όμως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να πετύχουν αυτή την ένωση στη yoga είναι εκατοντάδες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήσαμε αυτό το σύντομο οδηγό που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή είδη yoga στον κόσμο.

ANUSARA YOGA

Τι να περιμένετε: H Anusara προσφέρει μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση σε μια πρακτική που δίνει έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος σε συνδυασμό με Ταντρική φιλοσοφία. Κάθε μάθημα Anusara Yoga έχει ένα κεντρικό θέμα που χρησιμοποιείται σαν μεταφορά για σκέψη της πρακτικής. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της Anusara Yoga είναι το άνοιγμα της καρδιάς το οποία πραγματοποιείται μέσα απο τις ασκήσεις με λυγίσματα της σπονδυλικής στήλης.  

Τι περιλαμβάνει: Anusara σημαίνει «ρέοντας με χάρη». Μέσα στην τάξη οι μαθητές εφαρμόζουν διεθνείς τεχνικές ευθυγράμμισης του σώματος, παρόμοιες με αυτές που διδάσκονται στην Iyengar Yoga. Σε κάθε άσκηση δίνεται ιδιαίτερη εμφαση στη σύνδεση των φυσικών πράξεων και των ενεργητικών καναλιών που πραγματοποιείται.

Δάσκαλοι και κέντρα: Η Anusara Yoga ιδρύθηκε απο τον John Friend το 1997 μετά απο πολλά χρόνια πρακτικής και διδασκαλίας της Iyengar Yoga. Το πρώτο και βασικότερο αξίωμα της Anusara Yoga είναι το «άνοιγμα στη Θεία Χάρη» που ουσιαστικά υποννοεί ότι κάθε άσκηση προέρχεται εσωτερικά απο ένα βαθύ συναίσθημα δημιουργίας και πίστης πριν πάρει την εξωτερική φυσική του μορφή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.anusara.com. Υπάρχουν δάσκαλοι Anusara Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me η Anusara Yoga διδάσκεται απο την Τάνυα Πόποβιτς.

ASHTANGA YOGA

Τι να περιμένετε: Η Ashtanga Yoga είναι ένα αθλητικό και απαιτητικό στύλ yoga που έχει αποτελέσει την πηγή έμπνευσης για όλα τα προγράμματα vinyasa yoga που προέκυψαν αργότερα. Παραδοσιακά, η Ashtanga διδάσκεται σε στύλ “Mysore”: Οι μαθητές διδάσκονται μια σειρά απο στάσεις και κάνουν πρακτική στο δικό τους ρυθμό ενώ ο δάσκαλος γυρνάει γύρω απο το δωμάτιο προσαρμόζοντας τις ασκήσεις και προτείνοντας παραλλαγές της κάθε άσκησης σύμφωνα με τις ανάγκες και το επίπεδο του κάθε μαθητή.

Τι περιλαμβάνει: Η πρακτική της Ashtanga Yoga ρέει αδιάκοπτα οπότε μέσα απο τη συχνή τριβή οι μαθητές έρχονται σε βαθιά επικοινωνία με τον εαυτό τους και παρατηρούν την πρόοδο τους χώρις να κολλάνε  σε αυτή. Με συνεχόμενη πρακτική αυτή η ικανότητα της προσεκτικής παρατήρησης συμβαίνει αβίαστα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του γνωστού ρητού του K. Pattabhi Jois «Κάντε την πρακτική σας και όλα τα άλλα θα έρθουν απο μόνα τους».

Δάσκαλοι και κέντρα: Αυτό το σύστημα yoga ιδρύθηκε απο τον K. Pattabhi Jois (1915-2009) και διδάσκεται σε όλο τον κόσμο. Ο εγγονός του R. Sharath είναι υπεύθυνος για το Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute στο Mysore της Ινδίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.kpjayi.org και www.ashtanga.com Υπάρχουν δάσκαλοι Ashtanga Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλος Ashtanga Yoga είναι ο Θάνος Παππάς.

FORREST YOGA

Τι να περιμένετε: Μια απαιτητική πρακτική που ζεσταίνει το σώμα και έχει δημιουργηθεί για να απαλάσσει απο τη φυσική και συναισθηματική ένταση και πόνο και να ενισχύσει τη δύναμη του ανθρώπινου σώματος.

Τι περιλαμβάνει: Δουλεύοντας με την πεποίθηση ότι μέσα απο το ξακαθάρισμα των αποθηκευμένων συναισθήματων δημιουργείται χώρος για την επαναφορά του πνεύματος, η πρακτική αυτή συνδυάζει απαιτητικές φυσικές ασκήσεις με βαθιά συναισθηματική εξευρεύνηση.

Δάσκαλοι και κέντρα: H Ana Forest, ιδρύτρια της Forrest Yoga  ξεκίνησε τη διδασκαλία της Forrest Yoga to 1982. Αφού μελέτησε διάφορα συστήματα yoga και θεραπείας δημιούργησε τη Forrest Yoga αναγνωρίζοντας τους μαθητές της και τα στοιχεία της φύσης σαν τους μεγάλους δασκάλους της. Υπάρχουν δάσκαλοι Forrest Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα Forrest  Yoga είναι η Μπέσσυ Τρίγκα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.forrestoga.com.

HATHA YOGA

Τι να περιμένετε: Ο όρος «Yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj που σημαίνει «ένωση του σώματος και του πνεύματος». Ο όρος «Ηatha» στα σανσκριτικά σημαίνει «ήλιος» και «φεγγάρι» και αναφέρεται στην ένωση των αντίθετων στοιχείων στο σύμπαν. Η πρακτική της Ηatha Υoga αποκαλύπτει  τις κρυμμένες σωματικές και πνευματικές μας δυνατότητες και ανοίγει τα ενεργειακά κανάλια του οργανισμού, με αποτέλεσμα η πνευματική ενέργεια να ρέει άφθονα. 

Τι περιλαμβάνει: Αυτό που αποκαλούν οι περισσότεροι άνθρωποι yoga, είναι στην ουσία η «Ηatha Υoga» που αποτελεί τη βάση από την οποία ξεκίνησαν όλα τα άλλα είδη yoga. Η Ηatha Υoga στοχεύει στην ισορροπία του μυαλού και του σώματος μέσα από τις ασκήσεις, τις αναπνοές και το διαλογισμό.

Δάσκαλοι και κέντρα: Μεγάλα κέντρα διδασκαλίας Hatha Yoga βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Los Angeles, San Francisco, Μοντρεάλ και Τορόντο. Υπάρχουν δάσκαλοι Hatha Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δασκάλα Hatha Yoga είναι η Tanya Popovich.

VINYASA YOGA (ΟΜ YOGA)

Τι να περιμένετε: Ο όρος «Vinyasa» σημαίνει «συγχρονισμός κίνησης και αναπνοής», καθώς κάθε αναπνοή αντιστοιχεί κυριολεκτικά σε μια φυσική άσκηση. Η τεχνική αυτή λέγεται και «Vinyasa Flow» εξαιτίας της αρμονικής ροής μέσα από την οποία κάποιος μετακινείται από την μια στάση στην άλλη, μια αρμονία κινήσεων που παραπέμπει στο χορό.

Τι περιλαμβάνει: Σειρές απο φυσικές ασκήσεις με ροή (Vinyasa Yoga) σε ήπιο ρυθμό σε συνδυασμό με έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος και έννοιες όπως η συνειδητότητα και συμπόνοια. Στόχος της Om Yoga είναι η καλλιέργεια δύναμης, σταθερότητας και διαύγειας και η ενσωμάτωση της συνειδητότητας και της συμπόνοιας στη ζωή γενικότερα.

Δάσκαλοι και κέντρα: Η ιδρύτρια της  Om Yoga Cindy Lee εξασκεί τη  yoga απο το 1971. Το Om Yoga Center βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.omyoga.com. Υπάρχουν δάσκαλοι Om Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα της Om Yoga είναι η Ελένη Ζωηοπούλου.

SIVANANDA YOGA

Τι να περιμένετε: Βασισμένο στη διδασκαλία του Swami Sivananda, αυτό το στύλ yoga είναι πιο πνευματική πρακτική παρά άσκηση. Κάθε πρόγραμμα Sivananda Yoga διαρκεί 90 λεπτά και δίνει έμφαση σε 12 βασικές στάσεις, ασκήσεις αναπνοής (pranayama), διαλογισμό και χαλάρωση.

Τι περιλαμβάνει: Ειδικά σχεδιασμένη για να μεταμορφώσει και να ανυψώσει την ανθρώπινη συνείδηση, η Sivananda Yoga δίνει έμφαση στα πέντε βασικά σημεία της yoga: σωστή άσκηση, σωστή αναπνοή, σωστή χαλάρωση, σωστή διατροφή (χορτοφαγία), θετική σκέψη και διαλογισμό.

Δάσκαλοι και κέντρα: Η Sivananda Yoga ιδρύθηκε το 1957 απο τον Swami Vishnudevananda (1927-1993), τον πρώτο μαθητή του Swami Sivananda (1887-1963). Μεγάλα κέντρα διδασκαλίας βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, Σικάγο, Los Angeles, San Francisco, Μοντρεάλ και Τορόντο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.sivananda.org. Υπάρχουν δάσκαλοι Sivananda Yoga σε όλο τον κόσμο. Στο Zen Me δάσκαλα Sivananda Yoga είναι η Tanya Popovich.

Για να δοκιμάσετε δωρεάν ένα απο αυτά τα μαθήματα yoga επικοινωνήστε με το Zen Me

απο Δευτέρα ώς Παρασκευή 12.00-8.00 μ.μ. στο 210-3612724.  
TA 8 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ YOGA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ


Τα τελευταία δέκα χρόνια όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν yoga καθώς συνηδειτοποιούν ότι η αποτελεί μια έντονη άσκηση που βελτιώνει την φυσική κατάσταση, προσφέρει μυική σύσφιξη και ενδυνάμωση και αυξάνει την ελαστικότητα του σωματος. Επίσης, η yoga αναζωογονει σώμα και πνεύμα προσφέροντας καθαρή σκέψη, διάυγεια και συγκέντρωση. Πιο συγκεκριμένα, η yoga προσφέρει τα εξής οφέλη για τους άντρες:

1. Η Yoga γυμνάζει όλο το σώμα

Σε  σπόρ όπως το τέννις και το ποδόσφαιρο, οι άντρες χρησιμοποιούν μόνο το 10-15% του σώματος τους, ενώ η yoga αποτελεί μια συνολική άσκηση που δουλεύει κάθε μύ, άρθρωση και όργανο του σώματος μας. Η yoga οξυγονώνει το αίμα και ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας εξασκώντας όλα τα συστήματα όπως το καρδιοαγγειακό, σκελετικό, μυικό και ενδοκρινικό.

2. Η Yoga αυξάνει τις επιδόσεις στο sex 

H στάση του αετού ή guarasana είναι μια στάση που στέλνει φρέσκο αίμα και οξυγόνο στα γεννητικά όργανα και έτσι είναι μια ιδιάιτερα ευεργετική άσκηση για τις επιδόσεις των αντρών στο κρεβάτι. Η στάση του τριγώνου ή trikonasana παντρεύει την καρδιά και τους πνευμόνες, δύο όργανα τα οποία γενικά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Η στάση αυτή όχι μόνο αυξάνει την αντοχή της καρδιάς και των αγγειών αλλά είναι η μόνη στάση που χρησιμοποιεί κάθε όργανο, μύ και άρθρωση του σώματος.

3. Η Yoga είναι αποτελεσματική για όλους τους άντρες

Οι yoga είναι κατάλληλη για όλους τους άντρες. Είτε είναι managers ή αθλητές, ψηλοί ή μικρόσωμοι, ελαφριοί ή βαρείς, η yoga αυξάνει την ευλυγισία τους, την αντοχή τους και τη μυική τους δύναμη.

4. Η Yoga καταπραύνει το μυικό πόνο

Η Yoga είναι ιδιάιτερα ευεργετική στο να καταπραύνει το μυικό πόνο και τον ερεθισμό απο άλλα σπόρ. Όταν οι μύς είναι κουρασμένοι, γεμίζουν γαλακτικό οξύ και η yoga που απελευθερώνει τη σωματική ένταση μέσα απο τις ασκήσεις και τις διατάσεις βοηθάει στο να το αποβάλλει το οξύ αυτό απο τον οργανισμό. Ειδικά οι άνθρωποι που τρέχουν τακτικά, βρίσκουν τη yoga σαν την καλύτερη άσκηση μετά απο ένα τρέξιμο μεγάλης διάρκειας.

5. Η yoga ανεβάζει τα είπεδα της ενέργειας

Σε αντίθεση με άλλα είδη γυμναστικής όπως τα βάρη, όπου το σώμα μετά την άσκηση είναι εντελώς εξαντλημένο, η yoga αναπληρώνει τη χαμένη ενέργεια και αναζωογονεί σώμα και πνεύμα προσφέροντας δύναμη και ζωντάνια.

6. Η Yoga προσφέρει συγκέντρωση

Αθλητές όπως ο Wayne Gretzky και ο McEnroe βελτιώσαν την αθλητική τους απόδοση μέσα απο τη yoga συνδυάζοντας την πνευματική, σωματική και συναισθηματική δύναμη. Οι άντρες δεν μπορούν να αφήσουν τον εγωισμό τους και στη yoga πρέπει το μυαλό να να σταματήσει να σκέφτεται οτιδήποτε και να συγκεντρωθεί στις στάσεις. Σε γενικές γραμμές, οι άντρες δυσκολέυονται πιο πολύ να το κάνουν αυτό απο τις γυναίκες, αλλά όταν το κάνουν η συγκέντωση τους βελτιώνεται πολύ.

7. Η Yoga αποτοξινώνει τον οργανισμό

Μέσα απο τις διάφορες στάσεις, η yoga ενεργοποιεί την εσωτερική φωτιά του οργανισμού, αυξάνει τη θερμότητα και κάνει τον οργανισμό να ιδρώνει πολύ, αποβάλλοντας έτσι όλες τις συσσωρευμένες τοξίνες και δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

8. Η Yoga ισορροπεί το μυαλό

Η yoga βελτιώνει ιδιαίτερα την πνευματική διαύγεια και τη συγκέντρωση και προσφέρει καθαρή σκέψη. Μετά απο τη yoga αισθανόμαστε πιο «γειωμένοι», λιγότερο απασχολημένοι απο τα θέματα που μας απασχολούν και πιο ήρεμοι.

 


ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


Για το μήνα Οκτώβριο όλα τα είδη μασάζ με 10% έκπτωση!


Σουηδικό Μασάζ: Ιδιαίτερα ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, το σουηδικό μασάζ καταπολεμά το άγχος, την αϋπνία, την υπερκόπωση και τους πονοκεφάλους και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.

Deep Tissue Massage: Έντονη σωματική θεραπεία που δρα βαθιά στο μυϊκό ιστό, χαλαρώνει τους μυς και απελευθερώνει την ένταση από πιασίματα και χρόνιες μυϊκές παθήσεις.

Thai Massage: Γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το παραδοσιακό, θεραπευτικό thai massage είναι ένα βαθύ massage με πιέσεις που ανακουφίζει απο το στρες και τα πιασίματα.

Shiatsu: Ιδιάιτερα ευεργετικό για την καταπολέμηση του άγχους, του αυχενικού συνδρόμου, των πονοκεφάλων, του πόνου της μέσης, των αρθρώσεων και των αθλητικών τραυματισμών.  

Ρεφλεξολογία: Κινέζικη θεραπεία που καταπολεμά φυσικά όλα τα οργανικά προβλήματα μέσα απο την ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα τα οποία αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα του σώματος.

Αγιουβερδικό Μασάζ: Το αγιουβερδικό μασάζ ανακουφίζει απο τους πόνους των αρθρώσεων, της πλάτης, τους πιασμένους ώμους και καταπολεμά τις βλαβερές τοξίνες, δρώντας αντιγηραντικά.

Λεμφικό Μασάζ: Μασάζ που ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα το οποίο αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες του σώματος και συνίσταται ιδιαίτερα για αδυνάτισμα και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε με το Zen Me

στο 210-3612724 απο Δευτέρα ώς Παρασκευή 12.00 μ.μ.-8.00 μ.μ.


Restore Default Settings
Follow us on Twitter