Sunday, September 23, 2018
Follow us on Twitter Follow us on Linked In Follow us on Facebook ZEN ME Rules/Κανονισμοί
   
Text Size

Ανακοίνωση - ZEN ME

 

Δείτε το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα εδώ


 Η γραμματεία της σχολής θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκεύη από
τις 15:00-20:00.

Ενημερωθείτε για τους κανονισμούς εδώ

ZEN ME - NEWSLETTER NOVEMBER 2012

 

 "Σε 10 μαθήματα θα αισθανθείτε τη διαφορά, σε 20 θα τη δείτε, και σε 30 θα έχετε αποκτήσει ένα καινούριο σώμα.. (Γιόζεφ Πιλάτες).

Αγαπητοί Φίλοι,

Ως μαθητές εδώ και καιρό της μεθόδου πιλάτες θα έχετε πλέον διαπιστώσει αφενός  την εμφανή αλλαγή στο σώμα σας αφετέρου θα έχετε συνειδητοποιήσει και αποκομίσει τα οφέλη της. Για τους παραπάνω λόγους  προτείνουμε την συγκεκριμένη μέθοδο σε πολλούς φίλους μας εντούτις δεν γνωρίζουμε τον ιδρυτή της και τις βασικές αρχές τις οποίες εισήγαγε.

Ο Joseph Hubertus Pilates γεννήθηκε κοντά στο Ντύσελντοφ της Γερμανίας το 1880. Ο πατέρας του, ελληνικής καταγωγής, ήταν γυμναστής και η μητέρα του, Γερμανίδα εργαζόταν ως νοσηλεύτρια. Ήταν ένα ασθενικό παιδί. Υπέφερε από άσθμα, ρευματοειδή πυρετό και ραχιτισμό. Για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του ασχολιόταν με το bodybuilding, τη yoga, τις καταδύσεις και άλλες φυσικές δραστηριότητες.

Όταν ξέσπασε ο Ά Παγκόσμιος πόλεμος φυλακίστηκε. Εκείνη την περίοδο του δόθηκε η ευκαιρία να διδάξει την μέθοδο την οποία αρχικώς ονόμασε “Contrology”.  Παράλληλα τοποθέτησε ένα σύστημα με ελατήρια στα κρεβάτια του νοσοκομείου με σκοπό να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της μεθόδου του. Την ίδια περίοδο πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως νοσοκόμος στους ανάπηρους πολέμου.

Το 1926 μεταναστεύει στις ΗΠΑ όπου  ανοίγει το πρώτο Studio Pilates στην Ν Υόρκη. Μ' αυτό τον τρόπο συνεχίζει να διαδίδει την μέθοδο του η οποία απέκτησε οπαδούς από το χώρο του χορού βοηθώντας να εξελίξουν την τεχνική τους.


O J.Pilates ανέπτυξε μια αποτελεσματική μέθοδο εκγύμνασης με σκοπό την σωστή στάση, την ευελιξία και ισσοροπία του σώματος. Η επίτευξη των αποστελεσμάτων της μεθόδου του  πραγματοποιούνται  με τις αρχές που ακολουθουν:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Κάθε είδος άσκησης ωφελεί το σώμα σας. Η αυτοσυγκέντρωση κατά την άσκηση ωστόσο μπορεί πραγματικά να το μεταμορφώσει. Με την συνεργία μυαλού και σώματος οι ασκήσεις γίνονται αισθητά πιο έντονες αλλά και ταυτόχρονα πιο αρμονικές. Σκεφτείτε ότι το μυαλό σας αποτελεί  το 50% της κίνησης σας οπότε δεν έχετε παρά να το χρησιμοποίσετε!

ΈΛΕΓΧΟΣ

Ο έλεγχος είναι ίσως από τις πιο σημαντικές αρχές της μεθόδου Pilates.Η απόκτηση του βέβαια απαιτεί αρκετή υπομονή και χρόνο.Μια φαινομενικά απλή άσκηση μετατρέπεται σε μια απαιτητική δραστηριότητα.Όταν αρχίσετε να ελέγχετε τους μυς σας οι κινήσεις σας θα είναι συμμετρικές με αποτέλεσμα την αποφυγή των τραυματισμών.

ΚΕΝΤΡΟ

Ως κέντρο δύναμης ή <<powerhouse>>  όπως ονομάστηκε από τον J. Pilates ορίζουμε την κοιλιακή χώρα η οποία λειτουργεί ως πυρήνας ενέργειας.Είναι το σημείο του σώματος από το οποίο ξεκινούν όλες οι κινήσεις για να καταλήξουν στα άκρα.Ενεργοποιόντας το κέντρο σας θα νιώθετε σταθερότητα και δύναμη όχι μόνο στα μαθήματα πιλάτες αλλά και στην καθημερινότητά σας.

ΑΝΑΠΝΟΗ

Η διαφραγματική αναπνοή του pilates διευκολύνει την κίνηση και της δίνει μεγαλύτερη ρευστότητα.Η εισπνοή και η εκπνοή έχουν καθοριστικό ρόλο για την διεξαγωγή της άσκησης χωρίς κόπο. Μέσω της αναπνοής επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων και της κυκλοφορίας του αίματος.Η αναπνοή θα βελτιώσει την απόδοσή σας  άκόμη και  στην καθημερινότητά σας.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η μέθοδος pilates  αποτελείται από ασκήσεις ακρίβειας με σκοπό την ενδυνάμωση , την ελαστικότητα,και την ισορροπία του σώματος.Γι' αυτό το λόγο η παράλειψη παραμικρής λεπτομέριας αλλάζει ουσιαστικά την άσκηση και το αποτέλεσμά της.

ΡΟΗ

Αυτή η αρχή της μεθόδου pilates αποτελεί ένα συνδιασμό όλων των προηγουμένων. Αν ελέγχετε τις κινήσεις σας συγκεντώνεστετε,παίρνετε βαθιές αναπνοές τότε θα υπάρχει ροή ,με την μία κίνηση να διαδέχεται την άλλη αρμονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των μυών  του σώματος όσο και την σωματική αντοχή με αποτέλεσμα ένα υγιές και δυνατό σώμα.

Η μέθοδος του είναι ευρέως γνωστή έως και σήμερα, έχοντας πολλούς υποστηριχτές από το χώρο του χορού, της ηθοποίας και της τέχνης.

Joseph Pilates πέθανε το 1967, σε ηλικία 87ετών, στη Νέα Υόρκη.


Προσφορές Νοεμβριου 2012

Οι ισχύουσες προσφορές παραμένουν ίδιες και τον μήνα Νοέμβριο!

Το μηνιαίο απεριόριστο πρόγραμμα από 120 ευρώ 105 ευρώ!

Κόστος 8 μαθήματων από 100 ευρώ 90 ευρώ!

Κόστος πρωινής ζώνης από 100 ευρώ 95 ευρώ!

Κόστος μεσημεριανής ζώνης από 90 ευρώ 85 ευρώ!

3 μήνες απεριόριστοι από 320 από 290 ευρώ!


 

Σας περιμένουμε!

 

Restore Default Settings
Follow us on Twitter